ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΚΑΦ – Νέες Ταυτότητες

Peter AgopianΔράσεις, Νέα

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία ( και όχι μόνο ) για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες.

Για να θέσουμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση ο διαγωνισμός που διενεργείται αυτή την στιγμή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αφορά την Προμήθεια ενός Νέου Ολοκληρωμένου Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α) για την εκτύπωση -προσωποποίηση ΟΛΩΝ των εγγράφων ασφαλείας που εκδίδει το Ελληνικό Κράτος.

Άρα αυτός ο διαγωνισμός αφορά τόσο τις Αστυνομικές Ταυτότητες όσο και τα διαβατήρια, Άδειες οδήγησης κλπ έγγραφα που απαιτούν την ύπαρξη φωτογραφίας του πολίτη.

Ο διαγωνισμός αυτός είναι απόρρητός αλλά βασίζεται στην δημοσιευμένη Κοινή Υπουργική απόφαση που έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ στις 27/4/2018 όπου στο άρθρο 6 παράγραφος α αναφέρεται ότι ως απαραίτητο δικαιολογητικό είναι μια (1) φωτογραφία η οποία θα εκδίδεται με μέριμνα του ενδιαφερόμενου και θα έχει συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές.

Αυτά είναι γνωστά μέχρι τώρα και είναι προς την θετική κατευθυνση σε ότι αφορά τους φωτογράφους και την φωτογράφιση των πολιτών.

Αν και υπάρχουν πολλές ασάφειες και γκρίζες περιοχές που πρέπει να διευκρινισθούν απόλυτα και με σαφήνεια.

Και εδώ ο ρόλος του ΣΕΚΑΦ αλλά και της ΠΟΦ είναι σημαντικός και η συνεργασία των δυο φορέων αναγκαία και απαραίτητη.

Από πλευράς ΣΕΚΑΦ εχουμε δεσμευθεί και εργαζόμαστε συστηματικά και έντονα στο να διασφαλίσουμε ότι ο πολίτης θα φωτογραφίζεται στα φωτογραφικά καταστήματα,  θα λαμβάνει την φωτογραφία(ες) του εκτυπωμένες και ή σε όποια άλλη μορφή επιθυμεί το Ελληνικό Κράτος με ποιότητα και επαγγελματισμό.

Για τον ΣΕΚΑΦ

Κώστας Τάγκαλος

Πρόεδρος ΔΣ