Σχετικά με την ΚΥΑ της 17ης Φεβρουαρίου για τις νέες ταυτότητες

Peter AgopianΔράσεις

Σχετικά με πρόσφατο άρθρο στον τύπο για τις νέες ταυτότητες ->
που βασίζεται στην ΚΥΑ της 17ης Φεβρουαρίου -> https://buff.ly/3Kxk0Ij
οφείλουμε να επισημάνουμε οτι υπάρχει μία ασάφεια για το πώς θα γίνεται δεκτή η φωτογραφία βιομετρικών χαρακτηριστικών καθώς αφήνεται να εννοηθεί οτι μπορεί να γίνει λήψη στην αρμόδια αστυνομική αρχή.
 
Να σημειώσουμε οτι ο ΣΕΚΑΦ με τις ενέργειες του τ.προέδρου και ν.αντιπροέδρου Κώστα Τάγκαλου πρωταγωνίστησε μαζί με την ΠΟΦ Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων κατά τη διαδικασία δημιουργίας του myphoto gr που κατωχύρωσε στα φωτογραφεία την διαδικασία λήψης με βιομετρικά χαρακτηριστικά για τα διπλώματα οδήγησης.
Στη συνέχεια δικαίως ανέλαβε αποκλειστικά η ΠΟΦ την εφαρμογή του myphoto και την επέκταση στη φωτογράφιση άλλων εγγράφων που απαιτούν τα ίδια χαρακτηριστικά ασφαλείας.
 
Η θέση του ΣΕΚΑΦ είναι σταθερή, οτι δηλαδή η συμφερότερη λύση για τον πολίτη και το κράτος για την ασφαλή λήψη με βιομετρικά χαρακτηριστικά είναι να γίνεται από τα φωτογραφεία και το myphoto gr καθώς έτσι αξιοποιούμε το μεγάλο πλεονέκτημα σαν χώρα ενός εκτεταμένου δικτύου φωτογραφείων με τεχνογνωσία μέχρι και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, ενώ σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν τεράστια κρατική επιβάρυνση, λειτουργία χωρίς ανάλογη τεχνογνωσία με κίνδυνο λαθών /απώλειας χρόνου/ χρήματος , λιγότερη ασφάλεια και το κυριότερο ο πολίτης συχνά να ταξιδεύει πολλά χιλιόμετρα για να βρει αστυνομική αρχή / σημείο εξυπηρέτησης.
 
Συνοψίζοντας, το ΔΣ του ΣΕΚΑΦ χαιρετίζει την ενεργή δράση και τα αντανακλαστικά του προεδρείου της ΠΟΦ με την αίτηση για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης -> https://buff.ly/3Z49i0f
ώστε να αποσαφηνιστεί το επίμαχο σημείο της υπουργικής απόφασης. Ο ΣΕΚΑΦ στηρίζει ηθικά την ΠΟΦ σε αυτή τη συνάντηση και στις γενικότερες κινήσεις σε αυτό το ζήτημα και είναι στην διάθεση του προεδρείου της για οποιαδήποτε βοήθεια/ συμμετοχή.
 
το ΔΣ του ΣΕΚΑΦ