Συνδιάσκεψη φορέων με πρωτοβουλία του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ 12 Οκτωβρίου 2015

agopΔράσεις

Photobusiness_weekly_301-crΤο Δ.Σ. του ΣΕΚΑΦ ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ  και συμμετείχε στην συνδιάσκεψη φορέων & εκπροσώπων του φωτογραφικού κλάδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο μεζεδοπωλείο ‘‘ΠΥΡΟΛΙΚΙ’’, στον ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ.

Στην συνδιάσκεψη συμμετείχαν οι εξής φορείς:

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αντιπροσώπων και Εμπόρων Φωτογραφικών ειδών & Συστημάτων εικόνας (ΣΕΚΑΦ) που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ.Γαβριήλ Νικολαϊδη και τα μέλη του ΔΣ κ.κ.Γιάννη Γεραμά, Αλέξανδρο Καμπανάο και Πέτρο Αγκοπιάν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων (ΠΟΦ) και η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας (ΕΚΦΑ) που εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρό τους κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) από τον πρόεδρο κ.Μάριο Λώλο και τη γραμματέα κ.Χριστίνα Ζαχοπούλου, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων (ΦΟΙΒΟΣ) από τον πρόεδρο (και αντιπρόεδρο της ΕΦΕ) κ.Γιώργο Παπαπαθανασίου, ο Σύνδεσμος Καλλιτεχνών Φωτογράφων Πειραιά (Σ.Κ.Φ.Π.) από τον πρόεδρο κ.Αλέκο Κρίκα, το Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας από τον καθηγητή του Τμήματος και Διευθυντή Μεταπτυχιακών Σπουδών Δρ.Γρηγόρη Βλασσά και η νεοσύστατη επαγγελματική Ένωση φωτογράφων ΠΑΠΙΓΙΟΝ από τον πρόεδρό της κ.Χρήστο Κοντσιαλούδη. Τιμής ένεκεν προσκλήθηκε και παραβρέθηκε ο οικοδεσπότης, γνωστός έμπορος φωτογραφικών κ.Χριστόφορος Γιαννάτος. Από τα κόμματα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπήθηκε από την βουλευτή της Β’ Αθήνας κ.Ελένη Αυλωνίτου και από τους ΑΝΕΛ ο γνωστός φωτορεπόρτερ και πολιτευτής του κόμματος κ.Ντίμης Αργυρόπουλος. Την συζήτηση συντόνισε ο διευθυντής του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ  κ.Τάκης Τζίμας συνεπικουρούμενος από σύσσωμη την συντακτική ομάδα των περιοδικών ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ & PΗΟΤΟΒUSINESS.

Πηγή : Photobusiness Weekly: No 301

Τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν καθώς και τα πορίσματα της συνδιάσκεψης εκδόθηκαν στο περιοδικό PHOTOBUSINESS No 60 που κυκλοφόρησε στα μέσα Νοεμβρίου.

Αυτό που αναμένεται όμως είναι η σύνταξη ενός «Οδικού Χάρτη» που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τον επαγγελματικό κλάδο της φωτογραφίας. Ένα πολύ σημαντικό έργο από το περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ και τον κ.Τζήμα το οποίο ο ΣΕΚΑΦ στηρίζει σε όλες τις φάσεις.

Πηγή : Photobusiness Weekly: No 306