Η Polaroid επιστρέφει με την κυκλοφορία δύο νέων φωτογραφικών μηχανών

Peter AgopianDamkalidis

Η Polaroid Originals επιστρέφει με την κυκλοφορία δύο νέων φωτογραφικών μηχανών i-Type στιγμιαίας εκτύπωσης, που αντλούν έμπνευση από την αυθεντική φωτογραφική μηχανή OneStep του 1977:

  • την OneStep 2 VF που συνδυάζει τον κλασικό σχεδιασμό με το μοντέρνο στυλ, με υψηλής ποιότητας φακό, ισχυρό φλας και το νέο βελτιωμένο σκόπευτρο που κάνει το καδράρισμα των λήψεών σας πιο εύκολο από ποτέ.
  • Την One Step+, μία αναλογική φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εκτύπωσης με εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Γνωρίστε την OneStep 2 Viewfinder φωτογραφική μηχανή της Polaroid Originals

Αθήνα, Ελλάδα, 14 Δεκεμβρίου 2018: Γνωρίστε τη νέα φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εκτύπωσης OneStep 2 Viewfinder που παρουσίασε η Polaroid Originals.

Η OneStep 2 Viewfinder είναι μία νέα φωτογραφική μηχανή Polaroid που συνδυάζει τον κλασικό σχεδιασμό με το μοντέρνο στυλ. Εμπνευσμένη από την αυθεντική και αγαπημένη OneStep της Polaroid και αναβαθμισμένη ώστε να αποτελεί μία απλή και εύκολη στη χρήση στιγμιαία φωτογραφική μηχανή, είναι μία μηχανή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως μόλις ανοίξετε τη συσκευασία της. Απλά πάρτε μερικά στιγμιαία φιλμ i-Type και είστε έτοιμοι. Η νέα μηχανή διαθέτει υψηλής ποιότητας φακό και ένα ισχυρό φλας για υπέροχες φωτογραφίες κάθε φορά, ενώ το νέο, βελτιωμένο σκόπευτρο κάνει το καδράρισμα των λήψεών σας πιο εύκολο από ποτέ. Επιπλέον, με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία μακράς διάρκειας ζωής θα είστε πάντα έτοιμοι να φωτογραφίσετε, είτε είστε σε μια αυθόρμητη εκδρομική εξόρμηση είτε ταξιδεύετε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η OneStep 2 Viewfinder είναι συμβατή με έγχρωμα και ασπρόμαυρα φιλμ i-Type, καθώς και φιλμ τύπου 600, ώστε να έχετε περισσότερη ελευθερία να εκφραστείτε δημιουργώντας υπέροχες φωτογραφίες που μπορείτε να κρατήσετε στα χέρια σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Polaroid Originals, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.polaroidoriginals.com


Η Polaroid Originals αποκαλύπτει την OneStep+,
μία αναλογική φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εκτύπωσης με εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Το 2017, η Polaroid γιόρτασε την 80ή της επέτειο επιστρέφοντας στην αυθεντική μορφή της αναλογικής φωτογραφίας στιγμιαίας εκτύπωσης με την παρουσίαση της Polaroid Originals και την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής Polaroid OneStep 2. Σήμερα, η Polaroid Originals προσφέρει ακόμα περισσότερους τρόπους να εξερευνάτε, να δημιουργείτε και να διασκεδάζετε με την κυκλοφορία της νέας φωτογραφικής μηχανής Polaroid OneStep+.

Η Polaroid OneStep+ είναι η φυσική εξέλιξη της OneStep 2, αφού προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στη νοσταλγική σχεδίαση της φωτογραφικής μηχανής, ώστε να προσφέρει περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες στη στιγμιαία φωτογραφία. Πρώτα από όλα, ένας νέος φακός πορτραίτου συμπληρώνει τον τυπικό φακό της φωτογραφικής μηχανής, επιτρέποντας στους χρήστες να φωτογραφίζουν ακόμα και από κοντινή απόσταση 30 εκατοστών, δημιουργώντας τέλεια κοντινά πορτραίτα που αποτυπώνουν τον χαρακτήρα του θέματος.

Η νέα φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εκτύπωσης της Polaroid Originals προσφέρει περισσότερους τρόπους να παίξετε με την αναλογική, στιγμιαία φωτογραφία, ξεκλειδώνοντας έναν ολόκληρο κόσμο δημιουργικών εργαλείων και τεχνικών με την εφαρμογή smartphone με δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth.

Η OneStep+ συνδέεται μέσω Bluetooth με τη νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Με διαισθητική σχεδίαση και  ευκολία στη χρήση, η εφαρμογή Polaroid Originals app προσφέρει επτά νέους τρόπους για να εξερευνήσετε την αναλογική, στιγμιαία φωτογραφία.

Διπλή έκθεση: Αποτυπώστε δύο φωτογραφίες στο ίδιο κάδρο και δημιουργήστε υπερρεαλιστικές, εκφραστικές συνθέσεις.

Light Painting: Μετατρέψτε μία πηγή φωτός σε πινέλο και ζωγραφίστε εικόνες στον αέρα, αποτυπώνοντάς τις στο κλασικό πλαίσιο φωτογραφίας της Polaroid.

Χρονομετρητής αυτοφωτογράφισης: Δημιουργήστε τέλεια συγχρονισμένες φωτογραφίες με δυνατότητα λήψης με αντίστροφη μέτρηση έως 25 δευτερολέπτων.

Απομακρυσμένη λήψη: Με το κουμπί λήψης στην παλάμη του χεριού σας, δεν θα χάσετε ποτέ ξανά μία ομαδική φωτογραφία.

Λήψη με έλεγχο θορύβου: Πυροδοτήστε το κλείστρο χτυπώντας παλαμάκια, με τον ήχο μιας βουτιάς στην πισίνα ή με το γαύγισμα ενός σκυλιού για να δημιουργήστε δυναμικές φωτογραφίες δράσης.

Χειροκίνητη λειτουργία: Βελτιστοποιήστε τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής σας μηχανής και διακριθείτε στην τέχνη σας παίρνοντας στα χέρια σας τον πλήρη έλεγχο του διαφράγματος, της ταχύτητας κλείστρου, της έντασης του φλας και της εξαγωγής της φωτογραφίας.

Scanner: Ειδικά σχεδιασμένο για τις φωτογραφίες Polaroid, το scanner της εφαρμογής αναγνωρίζει διαισθητικά τις φωτογραφίες σας, διορθώνει τις αντανακλάσεις, κάνει προσαρμογή και περικοπή στις εικόνες σας ώστε να μπορείτε να τις μοιραστείτε αμέσως μόλις τις τραβήξετε.

 

Πιστή στην παράδοση της Polaroid ως προϊόν υψηλού κύρους, η OneStep+ χαρακτηρίζεται από ένα κομψό, μαύρο χρώμα με την προσθήκη μιας λωρίδας ουράνιου τόξου στην πρόσοψη της μηχανής, που αποτίει φόρο τιμής στη σχεδίαση της αυθεντικής φωτογραφικής μηχανής OneStep του 1977, κλείνοντας έτσι τον κύκλο από το παρελθόν στο παρόν.

Η OneStep+ είναι η φωτογραφική μηχανή που γιορτάζει τη νοσταλγική γοητεία της αναλογικής φωτογραφίας ενώ ταυτόχρονα, αγκαλιάζει τις δημιουργικές δυνατότητες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος. Το αποτέλεσμα είναι μία αναλογική φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εκτύπωσης που δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους όλων των επιπέδων να βγουν έξω στον κόσμο, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να διασκεδάσουν.

 

OneStep+. Περισσότεροι τρόποι διασκέδασης.

Σχετικά με την Polaroid και την Polaroid Originals:

Η εταιρία Polaroid, ιδρύθηκε από τον Edwin Land το 1937, ως ένα πρότυπο της Αμερικανικής καινοτομίας και τεχνολογίας.  Η Polaroid δημιούργησε τη στιγμιαία φωτογραφία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα με την κυκλοφορία της επαναστατικής φωτογραφικής μηχανής Polaroid SX-70 το 1972, την οποία ακολούθησαν καινοτομίες ορόσημα όπως η αυθεντική OneStep, το έγχρωμο φιλμ στιγμιαίας εκτύπωσης και οι Polaroid 600 και Spectra φωτογραφικές μηχανές και φιλμ. Μεταξύ των καλλιτεχνών που χρησιμοποίησαν αυτές τις φωτογραφικές μηχανές και εμπνεύστηκαν από αυτές είναι οι Andy Warhol, Helmut Newton, Robert Mapplethorpe, Maripol, Keith Haring και Guy Bourdin. Αυτοί, μεταξύ άλλων, καθιέρωσαν την Polaroid ως ένα είδωλο κουλτούρας.

Στις δεκαετίες του 1990 και 2000, η ταχύτατη άνοδος της ψηφιακής τεχνολογίας επισκίασε τη στιγμιαία φωτογραφία και η Polaroid ανακοίνωσε το τέλος της παραγωγής φιλμ στιγμιαίας εκτύπωσης το 2008. Μία ομάδα αφοσοιωμένων οπαδών της στιγμιαίας φωτογραφίας με το όνομα “The Impossible Project” ανέλαβαν να αγοράσουν το τελευταίο εργοστάσιο της Polaroid και από τότε, είναι οι μόνοι που παράγουν φιλμ για παλιές φωτογραφικές μηχανές Polaroid. Η εξαγορά της μάρκας Polaroid από τον μεγαλύτερο μέτοχο του “The Impossible Project” την άνοιξη του 2017, προετοίμασε το έδαφος για να επιστρέψει η Polaroid στην αναλογική στιγμιαία φωτογραφία, ενώ το “The Impossible Project” δήλωσε ότι η αποστολή του ολοκληρώθηκε.

Η Polaroid Originals είναι η νέα μάρκα που επιδιώκει σθεναρά να ξαναεφεύρει την αναλογική, στιγμιαία φωτογραφία για τη σύγχρονη εποχή. Η παρουσίαση της μάρκας στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 σηματοδοτεί την 80ή επέτειο από την ίδρυση της Polaroid.

Οι επωνυμίες Polaroid, Polaroid Originals Design, Polaroid OneStep, Polaroid SX-70, Polaroid 600 και Polaroid Spectra είναι εμπορικά σήματα της PLR IP Holdings, LLC και χρησιμοποιούνται με εκχώρηση άδειας.