Τέσσερα βραβεία TIPA World Award 2019 για προϊόντα Nikon

Peter AgopianDamkalidis

Η Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κέρδισε τέσσερα αναγνωρισμένα παγκόσμια βραβεία της Ένωσης Technical Image Press Association(TIPA) για το 2019.

  • Η Nikon D3500 κέρδισε το βραβείο “Best DSLR Camera” (Καλύτερη φωτογραφική μηχανή DSLR).
  • Η Nikon Z 6 κέρδισε το βραβείο “Best Full Frame Camera Expert” (Καλύτερη φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου στην κατηγορία Expert).
  • Η Nikon Z 7 κέρδισε το βραβείο ‘”Best Full Frame Professional Camera” (Καλύτερη επαγγελματική φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου).
  • Ο φακός NIKKOR Z 14-30mm f/4 S κέρδισε το βραβείο “Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens” (Καλύτερος mirrorless ευρυγώνιος φακός zoom).

Σχόλια της Ένωσης TIPA για τη Nikon D3500, νικήτρια του βραβείου “Best DSLR Camera

Αυτή η compact και ελαφριά DSLR απευθύνεται σε ερασιτέχνες που θέλουν να εμβαθύνουν σε μια φωτογραφική μηχανή, η οποία εκμεταλλεύεται πλήρως ένα ευρύ φάσμα φακών NIKKOR και αξεσουάρ, ώστε να ενισχύσουν τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητά τους κατά τη φωτογράφιση. Ο αισθητήρας CMOS 24,2 MP παρέχει ένα εύρος ISO 100-25.600, χειρίζεται συνεχείς διαδοχικές λήψεις 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), ενώ διαθέτει δυνατότητα video Full HD 1080/60p. Με την εφαρμογή SnapBridge της Nikon, οι χρήστες μπορούν εύκολα να μοιράζονται φωτογραφίες με ένα κινητό ή μια συνδεδεμένη συσκευή. Μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν τη φωτογραφική μηχανή με την εφαρμογή και να έχουν πρόσβαση στο Nikon Image Space, μια δωρεάν υπηρεσία κοινής χρήσης και αποθήκευσης στο cloud.

Σχόλια της Ένωσης TIPA για τη Nikon Z 6, νικήτριας του βραβείου “Best Full Frame Camera Expert

Η Z 6 απευθύνεται σε φωτογράφους που θέλουν εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και video 4K UHD με πλήρη ανάγνωση δεδομένων pixel. Ο αισθητήρας CMOS 24,5 MP με οπίσθιο φωτισμό και με pixel AF με ανίχνευση φάσης εστιακού επιπέδου υποστηρίζει ένα μεγάλο εύρος ευαισθησίας 100-51.200 ISO και λειτουργεί με τον πιο πρόσφατο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας της Nikon, τον EXPEED 6. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει 273 σημεία εστίασης, επιτρέποντας την ευρεία κάλυψη περίπου 90% της περιοχής απεικόνισης, τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα. Μια επιλογή ευκρίνειας του μεσαίου εύρους στο μενού Picture Control επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν τα στοιχεία υφής στην οθόνη πιο ευκρινή ή πιο απαλά με απεικόνιση τόσο μέσω φωτογραφίας όσο και video.

Σχόλια της Ένωσης TIPA για τη Nikon Z 7, νικήτρια του βραβείου “Best Full Frame Professional Camera

Η υψηλής ανάλυσης mirrorless Z 7 διαθέτει αισθητήρα CMOS 45,7 MP με φορμά FX που παράγει μεγάλα και εκθαμβωτικά αρχεία εικόνων. Υποστηρίζει ένα εύρος ISO 64-25.600 με διευρυμένο εύρος ISO 32 έως 102.400. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) έχει κάλυψη περίπου 100% με δυνατότητα να ορίζετε πολυάριθμες παραμέτρους λήψης ενώ κοιτάζετε μέσα από το σκόπευτρο. Οι δυνατότητες video περιλαμβάνουν τη λήψη 4K UHD και Full HD 120p, καθώς και την υποστήριξη του Ενεργού D-Lighting, της ηλεκτρονικής απόσβεσης κραδασμών (VR) και της λειτουργίας κορύφωσης. Η υποστήριξη κωδικού χρόνου επιτρέπει τον συγχρονισμό video και ήχου από πολλές συσκευές. Η χρήση των φακών NIKKOR Z S-Line επιτρέπει την αθόρυβη και ομαλή προσαρμογή της έκθεσης κατά τη λήψη video.

Σχόλια της Ένωσης TIPA για τον φακό NIKKOR Z 14-30mm f/4 S, νικητή του βραβείου “Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens

Σχεδιασμένος με ένα σχεδόν επίπεδο μπροστινό στοιχείο, ο φακός 14-30 mm επιτρέπει τη χρήση εξαρτημάτων φίλτρου (82 mm) στο σπείρωμα του μπροστινού στοιχείου. Η κατασκευή του φακού περιλαμβάνει 14 στοιχεία, με τέσσερα στοιχεία ED και τη νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon για μείωση της αντανάκλασης και των διπλών ειδώλων. Επιπλέον, υπάρχει ένας μηχανισμός stepping motor για την ομαλή και αθόρυβη AF, μια περιζήτητη λειτουργία τόσο για την αποτύπωση φωτογραφιών όσο και video. Στεγανοποιημένος για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία, ο φακός διαθέτει επίσης έναν προσαρμόσιμο δακτύλιο ελέγχου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χειροκίνητη εστίαση, διάφραγμα και αντιστάθμιση έκθεσης. Ο φακός είναι ελαφρύς και ζυγίζει 485 g.

Με τη χρηματοδότηση της Ένωσης TIPA, έναν παγκόσμιο φορέα της βιομηχανίας φωτογράφισης και απεικόνισης, τα βραβεία καλύπτουν τα προϊόντα φωτογράφισης και απεικόνισης που ανακοινώνονται από την 1η Απριλίου 2018 έως την 31η Μαρτίου 2019 και τα οποία ψηφίζουν οι συντάκτες των κορυφαίων περιοδικών φωτογραφίας και απεικόνισης σε όλο τον κόσμο.