Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις ταυτότητες

Peter AgopianΔράσεις, Νέα

Σχετικά με το θέμα της ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ , ο ΣΕΚΑΦ θα ήθελε να ενημερώσει για τα παρακάτω :

Σε συνέχεια της κοινής επιστολής ΣΕΚΑΦ ΠΟΦ και των πιέσεων μας, επετεύχθη στις 18/7 συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κο. Κατσαφάδο.

Η συνάντηση ήταν πολύ σημαντική καθώς ήταν η πρώτη επίσημη ενημέρωση και συζήτηση μετά από την επίμαχη ΚΥΑ που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψεων εντός των αστυνομικών τμημάτων. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΚΑΦ καθώς και το προεδρείο της ΠΟΦ ανέλυσαν πλήρως τα επιχειρήματα μας από κάθε σκοπιά.

Ο κύριος Υφυπουργός μας άκουσε με μεγάλη κατανόηση και ζήτησε να στείλουμε υπόμνημα με τις θέσεις μας στον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό ώστε να ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση για την οποία δεσμεύθηκε.

Μας εξήγησε οτι δεν έχουν παραληφθεί μηχανήματα λήψεως φωτογραφιών, ωστόσο από τη στιγμή που αυτό το ενδεχόμενο παραμένει (σύμφωνα και με την ΚΥΑ), οφείλουμε να συνεχίσουμε την πίεση και την επιχειρηματολογία μας μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής των λήψεων των αστυνομικών ταυτοτήτων στα φωτογραφεία.