Nikon D780. Η Nikon ανακοινώνει τη νέα DSLR D780, την COOLPIX P950 με super-zoom και δύο νέους τηλεφακούς

Peter AgopianDamkalidis

Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τέσσερα νέα προϊόντα:

  • Την D780, τη νέα DSLR πλήρους κάδρου υψηλών επιδόσεων
  • Την COOLPIX P950, τη νέα φωτογραφική μηχανή bridge με εντυπωσιακό οπτικό zoom 83x
  • Τον AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR, τον τηλεφακό zoom για φωτογραφικές μηχανές DSLR, με εξαιρετική ισχύ ανάλυσης και απόδοση AF
  • Τον NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S, τον γρήγορο φακό πλήρους κάδρου για φωτογραφικές μηχανές mirrorless της Nikon, με γρήγορη, ομαλή και αθόρυβη εστίαση και εξαιρετική ευκρίνεια.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ NIKON D780

η Nikon παρουσιάζει μια DSLR υψηλής απόδοσης που προσφέρει στους δημιουργικούς φωτογράφους όλα όσα θέλουν από μια φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου και πολλά άλλα. Ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τολμηρούς δημιουργούς παντός καιρού, η D780 απογειώνει φωτογραφίες ή video με την ίδια λάμψη.

Η ανθεκτική D780 διαθέτει ένα γρήγορο και αποκλειστικό σύστημα συνδυασμένης AF για φωτογράφιση με Ζωντανή προβολή, καθώς και ένα γρήγορο και δυνατό σύστημα AF φάσης-ανίχνευσης 51 σημείων για φωτογράφιση με το σκόπευτρο. Κατά τη λήψη σε Zωντανή προβολή, οι φωτογράφοι και οι δημιουργοί video επωφελούνται από το ίδιο σύστημα AF, όπως γίνεται και στη φημισμένη φωτογραφική μηχανή mirrorless Nikon Z 6. Οι χρήστες μπορούν να κλειδώνουν εκφράσεις με το AF ανίχνευσης ματιών και να επωφελούνται από το AF σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το οποίο ενισχύει την αξιόπιστη απόκτηση του θέματος έως -6 EV. Οι φωτογράφοι που πραγματοποιούν λήψεις μέσω του σκοπεύτρου απολαμβάνουν κορυφαία απόδοση παρακολούθησης και γρήγορη εναλλαγή μεταξύ προηγμένων λειτουργιών AF.

Οι γρήγορες ταχύτητες ριπής προσθέτουν στην ευελιξία αυτής της φωτογραφικής μηχανής: μέχρι 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) κατά τη λήψη με σκόπευτρο και 12 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) στη λειτουργία Άηχης φωτογράφισης κατά τη λήψη με Ζωντανή προβολή. Άλλες αξιοσημείωτες λειτουργίες περιλαμβάνουν την αστραπιαία μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/8000 s, η οποία χαρίζει στους φωτογράφους την ευελιξία να συγχρονίζονται με τα φλας Speedlight της Nikon. Εναλλακτικά μπορούν να επιμηκύνουν τον χρόνο έως τα 900 δευτ., ιδανικό για τη λήψη εντυπωσιακών ιχνών φωτός και νυχτερινών τοπίων.

Όσοι κάνουν λήψεις video θα λατρέψουν την ποιότητα των πλάνων που μπορούν να επιτύχουν με τη D780. Η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί την ανάλυση του αισθητήρα εικόνας 6Κ για την παραγωγή πλάνων εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας 4K/UHD στα 30p/25p/24p με μηδενικό συντελεστή κροπαρίσματος. Οι δημιουργοί video μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μια εξωτερική συσκευή εγγραφής video για να αποτυπώσουν πλούσια πλάνα HLG HDR, τα οποία μπορούν να προβληθούν απευθείας σε συμβατή τηλεόραση ή οθόνη.

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: “Πολλοί φωτογράφοι λατρεύουν τις DSLR και περίμεναν ένα μοντέλο όπως η D780. Εάν είστε λάτρης των DSLR και θέλετε να τραβάτε video καθώς και φωτογραφίες, αποτελεί την τέλεια λύση. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε το σύστημα mirrorless, διαθέτουμε το σύστημα Z και για αυτό! Όποιο κι αν είναι το σύστημα που συναρπάζει τους φωτογράφους, είμαστε ενθουσιασμένοι να προσφέρουμε την ευελιξία που τους επιτρέπει να δημιουργούν χωρίς όρια.”

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ COOLPIX P950 ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ZOOM

Η Nikon προσθέτει στην εκπληκτική της σειρά φωτογραφικών μηχανών bridge την COOLPIX P950, η οποία διαθέτει εντυπωσιακό οπτικό zoom 83x. Αυτή η ανθεκτική φωτογραφική μηχανή με εξαιρετικά μεγάλο zoom διαδέχεται την COOLPIX P900 με μια γκάμα περιζήτητων λειτουργιών που καθιστούν τρομερά εύκολη τη λήψη απομακρυσμένων θεμάτων με απίθανες λεπτομέρειες, σε εκπληκτικές κοντινές λήψεις φωτογραφιών και εντυπωσιακά ευκρινή video 4K.

Με την εκτεταμένη κάλυψη, η COOLPIX P950 είναι η ιδανική φωτογραφική μηχανή που συντροφεύει φωτογράφους, οι οποίοι θέλουν να φωτογραφίζουν πουλιά ή την άγρια φύση ή για όσους τους αρέσει να παρατηρούν αεροπλάνα. Το οπτικό zoom 83x προσφέρει εύρος εστιακής απόστασης 24-2000 mm¹, ενώ το Dynamic Fine Zoom 166x επεκτείνει ψηφιακά το ανώτατο όριο σε έως και 4000 mm².

Οι φωτογράφοι πουλιών ή της άγριας φύσης που φωτογραφίζουν με το πρώτο φως ή το σούρουπο επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα χάρη στον φωτεινό φακό NIKKOR με μέγιστο διάφραγμα f/2,8. Η ποιότητα εικόνας είναι ευκρινής, ακόμα και όταν φωτογραφίζετε με υψηλό zoom. Όσοι συνηθίζουν να τραβάνε video έχουν στη διάθεσή τους τη δυνατότητα λήψεων πλάνων video 4K από φευγαλέα θέματα και οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις βασικές ρυθμίσεις έκθεσης κατά τη λήψη video, η οποία είναι ιδανική για την αλλαγή των συνθηκών φωτισμού. Η COOLPIX P950 υποστηρίζει επίσης την αποτύπωση εικόνας RAW (NRW) ώστε οι χρήστες να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα προηγμένα προγράμματα επεξεργασίας. Και η επαφή hot shoe πλήρους μεγέθους επιτρέπει τη χρήση εξαρτημάτων της Nikon, όπως μικροφώνων ή σκοπεύτρων.

Η Ines Bernardes, διευθύντρια προϊόντων στη Nikon Europe, σχολίασε: “Η COOLPIX P950 είναι μια ενημερωμένη έκδοση της COOLPIX P900 με πολλές δυνατότητες, η οποία άλλαξε την αγορά των φωτογραφικών μηχανών με εξαιρετικά μεγάλο zoom με το οπτικό zoom 83x που διαθέτει. Αυτή η νέα φωτογραφική μηχανή διατηρεί το εντυπωσιακό εύρος zoom της προκατόχου της και προσθέτει πολλές από τις λειτουργίες που ο κόσμος αποζητούσε, όπως video 4K, υποστήριξη RAW και μια επαφή hot shoe για εξαρτήματα. Αποτελεί μια εκπληκτική προσθήκη στην οικογένεια φωτογραφικών μηχανών Nikon με εξαιρετικά μεγάλο zoom: ο κόσμος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο οπτικό zoom 83x και το απίθανο οπτικό zoom 125x της COOLPIX P1000 ανάλογα με τις ανάγκες του.”

ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΛΕΦΑΚΟΙ ZOOM

Η Nikon παρουσιάζει δύο νέους επαγγελματικούς τηλεφακούς ζουμ:  τον AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR για φωτογραφικές μηχανές DSLR και τον NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S για φωτογραφικές μηχανές mirrorless Nikon Z. Αυτοί οι τηλεφακοί zoom ανεβάζουν τον πήχη στη σχεδίαση φακών, εξασφαλίζοντας ισοδύναμη οπτική απόδοση με αυτή των φακών σταθερής εστιακής απόστασης.

Είτε φωτογραφίζετε σε αθλητικές εγκαταστάσεις είτε έξω τη νύχτα, ο AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR χαρίζει εξαιρετική ισχύ ανάλυσης και απόδοση AF. Αυτός ο υπέροχος φακός σηματοδοτεί επίσης την υιοθέτηση ενός πολυαναμενόμενου εύρους εστιακής απόστασης. Τώρα πλέον όσοι χρησιμοποιούν DSLR και θέλουν να πραγματοποιούν λήψεις στα 300 mm δεν είναι πλέον απαραίτητο να παραμένουν δεσμευμένοι σε μία εστιακή απόσταση. Ούτε χρειάζεται να διακινδυνεύουν την οπτική απόδοση με τη χρήση φακού zoom με συνδεδεμένο τηλεμετατροπέα.

 Ο γρήγορος NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S πλήρους κάδρου είναι ο δεύτερος φακός που κυκλοφόρησε από την τριάδα φακών mirrorless της Nikon. Είτε αποτυπώνει αθλητικά στιγμιότυπα, εκδηλώσεις ή ειδησεογραφικές λήψεις, αυτός ο τηλεφακός zoom S-Line καλύπτει όλες τις βάσεις στις φωτογραφίες και στα video. Η εστίαση είναι γρήγορη, ομαλή και αθόρυβη. Η ευκρίνεια είναι εξαιρετική στο σύνολο του κάδρου, ακόμη και κατά τις λήψεις με το μέγιστο διάφραγμα. Στις λήψεις video η αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης σχεδόν εξαλείφεται.

Οδηγώντας ένα βήμα μπροστά την οπτική απόδοση, αυτοί οι δύο φακοί επαγγελματικού επιπέδου χρησιμοποιούν το νέο γυάλινο στοιχείο SR καθώς και γυάλινο στοιχείο ED για να αποκλείουν τη χρωματική εκτροπή. Ως αποτέλεσμα, τα χρωματικά σφάλματα μειώνονται σε σημαντικό βαθμό και αντισταθμίζεται αποτελεσματικά το μπλε φως (μικρό φάσμα μήκους κύματος) που είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Οι εικόνες έχουν μεγαλύτερη ευκρίνεια από ποτέ και η αντίθεση είναι εξαιρετική.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Με την πιο προηγμένη οπτική σχεδίαση σε σχέση με οποιονδήποτε φακό zoom της Nikon έως τώρα, αυτοί οι νέοι τηλεφακοί zoom ορίζουν νέα επαγγελματικά πρότυπα απόδοσης των επαγγελματικών φακών. Η έξυπνη εργονομία της Nikon και η εκτενής στεγανοποίηση ολοκληρώνουν την εικόνα: σε κάθε είδους λήψη θα καλύπτετε την απόσταση που θέλετε.»