NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct

Peter AgopianDamkalidis

MIRRORLESS ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT

Αθήνα | Ελλάδα, 10 Οκτωβρίου 2019: Σήμερα η Nikon παρουσιάζει έναν εμβληματικό φακό για τις φωτογραφικές μηχανές mirrorless: τον NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Με τον κλασσικό σχεδιασμό του θρυλικού Nikon Noct μοντούρας F και μια επαναστατική οπτική σχεδίαση, το εξαιρετικά ευρύ διάφραγμα και η κορυφαία ευκρίνεια προσφέρουν μοναδικές νέες δυνατότητες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct με την άψογη σχεδίαση, αποτελεί έναν επαναστατικό φακό χειροκίνητης εστίασης. Η ευρεία μοντούρα Z και το μεγάλο διάφραγμα f/0,95 δημιουργούν έναν κόσμο νέων δυνατοτήτων απόδοσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Από τα πορτραίτα μέχρι τα νυχτερινά τοπία και τα video, το απίστευτο βάθος και η ευκρίνεια συνδυάζονται ώστε να αποτυπώσουν κάθε εικόνα και κάδρο με κινηματογραφικό στυλ.

Δύο ανακλαστικές επιστρώσεις, η επίστρωση ARNEO και η Νανοκρυσταλλική επίστρωση, συνεργάζονται για την καταπολέμηση των διπλών ειδώλων και της αντανάκλασης, ενώ η διόρθωση της εκτροπής βελτιώνεται σημαντικά με το στοιχείο ασφαιρικού φακού ακριβείας με μεγάλη διάμετρο και με υψηλό δείκτη διάθλασης. Η ανθεκτική επίστρωση φθορίου προστατεύει από τη σκόνη, τη βρομιά και την υγρασία χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας.

Μια οθόνη πληροφοριών φακού OLED επιτρέπει τη γρήγορη επιβεβαίωση του διαφράγματος, της απόστασης εστίασης και του βάθους πεδίου απευθείας πάνω στον φακό, ενώ ένας έξυπνος δακτύλιος ελέγχου επιτρέπει τον ομαλό και άηχο έλεγχο των λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου του διαφράγματος και της αντιστάθμισης έκθεσης. Από το κλείδωμα AE έως τη μέτρηση και το bracketing, το εκτεταμένο κουμπί Fn διαθέτει έως και 17 εκχωρούμενες λειτουργίες που αντιστοιχούν στο κουμπί Fn στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Το όνομα και τα στοιχεία του φακού είναι με χαραγμένα γράμματα για εκλεπτυσμένη εμφάνιση και σταθερή ευκρίνεια.

Οι φωτογράφοι πορτραίτων θα δουν τα θέματά τους να αποτυπώνονται με ευκρίνεια, ακόμη και κατά τη λήψη στο ευρύτερο διάφραγμα f/0,95, ενώ θα απολαύσουν εξαιρετικό έλεγχο του αισθητικού αποτελέσματος σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Το εξαιρετικό θαμπό φόντο (bokeh), το οποίο διαβαθμίζεται απαλά στις άκρες του κάδρου είναι εγγυημένο.

Η αποτύπωση της νύχτας δεν προσέφερε ποτέ τόση ικανοποίηση. Μια οπτική σχεδίαση με 17 στοιχεία σε 10 ομάδες εξασφαλίζει ότι οι σημειακές πηγές φωτός θα αναπαράγονται με όμορφες λεπτομέρειες ακόμη και κατά τη λήψη με μέγιστο διάφραγμα. Από τα νυχτερινά τοπία μέχρι την αστροφωτογράφιση, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Και οι δημιουργοί video θα απολαμβάνουν τον τεράστιο έλεγχο του βάθος πεδίου από το μέγιστο διάφραγμα του NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, δημιουργώντας δυνατά κινηματογραφικά πλάνα γεμάτα συναίσθημα, χαρακτήρα και ατμόσφαιρα.

Κατά την παρουσίαση του φακού που αποτίει φόρο τιμής στον φημισμένο Noct μοντούρας F με εστιακή απόσταση 58 mm, ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: “Ο NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct δεν αποτελεί μόνο τη ναυαρχίδα της κατασκευής οπτικών συστημάτων, αλλά ενσωματώνει και την αρχή πίσω από την ανάπτυξη της μοντούρας Z της Nikon, που είναι η δυνατότητα δημιουργίας φακών με κορυφαία οπτική ποιότητα σε αυτήν την κλίμακα. Πρόκειται για έναν φακό που τιμά το παρελθόν, ενώ αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά τη λειτουργία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε την υπόσχεση του συστήματος μοντούρας Ζ να εκπληρώνεται με τόσο δυνατό τρόπο.”

Σύνοψη των βασικών λειτουργιών

Επίστρωση ARNEO + Νανοκρυσταλλική επίστρωση: Δύο ανακλαστικές επιστρώσεις καταπολεμούν τα διπλά είδωλα και την αντανάκλαση. Η επίστρωση ARNEO της Nikon αντισταθμίζει το κάθετο προσπίπτον φως. Η νανοκρυσταλλική επίστρωση αντισταθμίζει το διαγώνιο προσπίπτον φως.
Ενσωματωμένο στοιχείο ασφαιρικού φακού: Ένα στοιχείο ασφαιρικού φακού ακριβείας με μεγάλη διάμετρο και με υψηλό δείκτη διάθλασης βελτιώνει σημαντικά τη διόρθωση της εκτροπής.
Επίστρωση φθορίου: Η ανθεκτική επίστρωση φακού της Nikon προστατεύει από τη σκόνη, τη βρομιά και την υγρασία χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας.
Δακτύλιος εστίασης υψηλής ακρίβειας: Ρυθμίστε την εστίαση με εξαιρετική ακρίβεια και φυσική ροπή. Ιδανικός για λήψη φωτογραφιών και video.
Χαραγμένα γράμματα: Το όνομα και τα στοιχεία του φακού έχουν χαραχτεί για εκλεπτυσμένη εμφάνιση και σταθερή ευκρίνεια.
Οθόνη πληροφοριών φακού OLED: Επιβεβαιώνετε αμέσως το διάφραγμα, την απόσταση εστίασης και το βάθος πεδίου απευθείας πάνω στον φακό.
Έξυπνος δακτύλιος ελέγχου: Εκχωρήστε και ελέγξτε λειτουργίες όπως το διάφραγμα και η έκθεση.
Εκτεταμένο κουμπί Fn: Οι εκχωρούμενες λειτουργίες αντιστοιχούν στα κουμπιά Fn στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.nikon.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/NikonGR και στο Instagram: @nikongreece