Nikon Z 50 : το νέο σύστημα Nikon Mirrorless DX

Peter AgopianDamkalidis

Η MIRRORLESS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Z 50 ΜΕ ΦΟΡΜΑ DX ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΦΑΚΟΙ NIKKOR Z DX ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ NIKON Z

Αθήνα | Ελλάδα, 10 Οκτωβρίου 2019: Η Nikon παρουσιάζει σήμερα τη Nikon Z 50, την πρώτη mirrorless φωτογραφική μηχανή της σειράς Z με φορμά DX και τους πρώτους δύο φακούς zoom NIKKOR Z DX, τον NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR και τον NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας, η ολοκαίνουρια Nikon Z 50 αποτυπώνει φωτογραφίες και video 4K με τέλεια εστίαση που είναι πλούσια σε λεπτομέρειες, βάθος και χρώμα. Συνδυάζοντας τη Z 50 με τους νέους φακούς NIKKOR Z DX, το νέο mirrorless

σύστημα DX θα προσφέρει εκπληκτικές εικόνες, από ευρυγώνιες λήψεις έως λήψεις τηλεφακού.

Εξοπλισμένη με έναν μεγάλο αισθητήρα 20,9 MP με φορμά DX, η Z 50 διαθέτει τα οπτικά πλεονεκτήματα του συστήματος mirrorless της Nikon σε ένα ανθεκτικό και compact DX σώμα. Τα χαρακτηριστικά που έχουν κληρονομηθεί από τις φημισμένες φωτογραφικές μηχανές Nikon Z 7 και Z 6 περιλαμβάνουν τη μεγάλη μοντούρα Z της Nikon και το προηγμένο σύστημα συνδυασμένης AF (αυτόματης εστίασης). Η Z 50 διαθέτει επίσης ευκρινές ηλεκτρονικό σκόπευτρο, ανακλινόμενη οθόνη αφής και βαθιά λαβή που καθιστά τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές της Nikon τόσο άνετες για να τις κρατάτε. Η έξυπνη λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών καθιστά τη Z 50 ιδανική για λήψη πορτραίτων, ενώ η συνεχής λήψη έως και 11 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) (με AF/AE) αναλαμβάνει τη δράση. Η Z 50 είναι πλήρως συμβατή με τον Προσαρμογέα μοντούρας FTZ της Nikon, ο οποίος επιτρέπει τους φακούς NIKKOR μοντούρας F για φωτογραφικές μηχανές DSLR να χρησιμοποιούνται μαζί με τη φωτογραφική μηχανή.¹

Και οι δύο φακοί DX μοντούρας Ζ έχουν βελτιστοποιηθεί για τη δυνατότητα κορυφαίας συγκέντρωσης φωτός της ευρείας μοντούρας Ζ της Nikon. Αυτοί οι φακοί zoom εστιάζουν γρήγορα, ήσυχα και σταθερά κι έτσι θεωρούνται εξαιρετικοί για video, αλλά και για φωτογραφίες. Ο εξαιρετικά φορητός φακός NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR είναι ένας φακός zoom τελείως επίπεδος που καλύπτει με όμορφο τρόπο από την ευρυγώνια λήψη έως την προβολή πορτραίτου. Ο NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR είναι ένας compact τηλεφακός zoom: ο φακός αυτός επιτρέπει στους χρήστες να καδράρουν μοναδικά πορτραίτα και να αποτυπώνουν την απομακρυσμένη δράση με ομαλή και σταθερή ακρίβεια.

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: “Εάν το πάθος σας είναι η φωτογράφιση ή τα video, η νέα φωτογραφική μηχανή Ζ 50 με σύστημα mirrorless της Nikon προσφέρει ένα συναρπαστικό μείγμα δημιουργικότητας και δύναμης. Πέραν των νέων φακών NIKKOR Z DX, αποκτάτε απρόσκοπτη συμβατότητα με όλους τους φακούς μοντούρας Z. Και εάν έχετε φακούς μοντούρας F και εξαρτήματα στην τσάντα σας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και αυτά. Δεν έχει σημασία εάν είστε κάτοχος μιας φωτογραφικής μηχανής DSLR της Nikon ή χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά ένα προϊόν Nikon: το mirrorless σύστημα Nikon DX σας παρέχει πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη.”

Nikon 50

Κορυφαία ποιότητα εικόνας: ευρεία μοντούρα Z της Nikon, μεγάλος αισθητήρας CMOS 20,9 MP με φορμά DX (APS-C) και γρήγορος επεξεργαστής εικόνων EXPEED 6.
Ευκρίνεια σε κάθε σημείο: Προηγμένο σύστημα συνδυασμένου AF (αυτόματης εστίασης). 209 σημεία AF στον αισθητήρα καλύπτουν περίπου 90% του κάδρου οριζόντια και κατακόρυφα για κορυφαία ευκρίνεια από άκρη σε άκρη.
Εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό: μεγάλο εύρος ISO 100–51200 και αυτόματη εστίαση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έως και -4 EV.
Έξυπνη λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών: εστιάζει αυτόματα στα μάτια του θέματός σας, είτε είναι μόνο του, είτε ένα πρόσωπο μέσα στο πλήθος.
Γρήγορη συνεχής λήψη: έως και 11 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με αυτόματη εστίαση (AF) και αυτόματη έκθεση (AE).
Άηχη λειτουργία: η Nikon Z 50 εστιάζει αθόρυβα και διαθέτει λειτουργία άηχης φωτογράφισης.
Video 4K: οι χρήστες μπορούν να εγγράψουν video 4K/UHD στα 30p και να τραβήξουν πλάνα αργής κίνησης σε Full HD χωρίς τους περιορισμούς του συντελεστή κροπαρίσματος. Μπορούν να δημιουργηθούν ενσωματωμένες ακολουθίες time-lapse 4K.
Ομαλό EVF: το εξαιρετικά ευκρινές ηλεκτρονικό σκόπευτρο (2360k-dot) μπορεί να εμφανίσει μια φυσική εικόνα, όμοια με εκείνη ενός οπτικού σκοπεύτρου φωτογραφικής μηχανής DSLR. Παράλληλα, οι εικόνες σας μπορούν να εμφανιστούν όπως θα είναι αφού εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις που θέλετε.
Μεγάλη ανακλινόμενη οθόνη αφής: οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης (1040k-dot) με στοιχεία ελέγχου αφής παρόμοια με αυτά των smartphone. Έχει δυνατότητα κλίσης προς τα επάνω ή προς τα κάτω για ευελιξία κατά τη λήψη video ή αυτοπορτραίτων.
Δημιουργικά εφέ: 20 ενσωματωμένα εφέ για φωτογραφίες και video. Η ένταση μπορεί να ρυθμιστεί κατά την προεπισκόπηση του εφέ.
Σώμα DX mirrorless με φλας με ανύψωση: μεταφέρεται εύκολα με δυνατό κράμα μαγνησίου στο επάνω και στο μπροστινό μέρος του σώματος.
Εργονομία της Nikon: βαθιά λαβή για άνετο χειρισμό και προσεκτικά τοποθετημένα κουμπιά, επιλογείς και χειριστήρια αφής.
Απλό μενού σε στιλ DSLR: άμεσα οικείο για όσους είναι ήδη χρήστες φωτογραφικών μηχανών DSLR της Nikon, ενώ μαθαίνεται εύκολα από όσους χρησιμοποιούν για πρώτη φορά προϊόντα Nikon.
Γρήγορες συνδέσεις: Οι συνδέσεις Wi-Fi® και Bluetooth® σε συνδυασμό με την εφαρμογή SnapBridge της Nikon διευκολύνουν την αποστολή φωτογραφιών και video σε οποιαδήποτε συσκευή για κοινοποίηση ή αποθήκευση.
Ένα σύστημα που θα αγαπήσετε: συμβατό με τον Προσαρμογέα μοντούρας FTZ και τα εξαρτήματα των φωτογραφικών μηχανών DSLR της Nikon, όπως απομακρυσμένα χειριστήρια φωτογραφικής μηχανής, φλας Speedlight DSLR, μικρόφωνα και άλλα.

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Υπερευρυγώνιος φορητός φακός zoom: φακός γρήγορης εστίασης με εύρος εστιακής απόστασης από ευρυγώνια έως κανονική 16–50 mm (φορμά FX/35 mm ισοδύναμο με 24–75 mm).
Ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,2 m: επιτρέπει στους χρήστες να εστιάζουν με ευκρίνεια στις λεπτομέρειες των κοντινών λήψεων.
Ενσωματωμένη απόσβεση κραδασμών: λήψη με ταχύτητες κλείστρου χαμηλότερες έως και 4,5 στοπ από ό,τι θα ήταν δυνατό διαφορετικά.² Αποτυπώστε πιο καθαρές εικόνες σε χαμηλό φωτισμό και εγγράψτε πλάνα video ακόμη και όταν κάνετε λήψη video καθώς περπατάτε.
Άηχος δακτύλιος ελέγχου: για βασικές λειτουργίες όπως η χειροκίνητη εστίαση, ο έλεγχος διαφράγματος και η αντιστάθμιση έκθεσης.
Φακός τσέπης: ζυγίζει μόλις 135 γραμμάρια και είναι τελείως επίπεδος όταν είναι σε σύμπτυξη.

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Compact τηλεφακός zoom: φακός γρήγορης εστίασης με εύρος εστιακής απόστασης από κανονική έως τηλεφωτογραφία 50–250 mm (φορμά FX/35 mm ισοδύναμο με 75–375 mm).
Ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,5 m: επιτρέπει στους χρήστες να εστιάζουν με ευκρίνεια στα θέματα που είναι κοντά τους.
Ενσωματωμένη απόσβεση κραδασμών: λήψη με ταχύτητες κλείστρου χαμηλότερες έως και 5 στοπ από ό,τι θα ήταν δυνατό διαφορετικά.2
Άηχος δακτύλιος ελέγχου: για βασικές λειτουργίες όπως η χειροκίνητη εστίαση, ο έλεγχος διαφράγματος και η αντιστάθμιση έκθεσης.
Μικρό βάρος ιδανικό για ταξίδια: Ο φακός έχει εξαιρετικά compact μέγεθος όταν είναι σε σύμπτυξη και ζυγίζει 405 γραμμάρια.

¹ Περίπου 360 φακοί NIKKOR μοντούρας F μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τη δική σας φωτογραφική μηχανή σειράς Z της Nikon. Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Nikon για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα φακών NIKKOR.
²
Με βάση τα πρότυπα CIPA.