Ο ΣΕΚΑΦ δημοσιεύει την θέση του και ζητά ενημέρωση από το υπουργείο 

Peter AgopianΔράσεις, Νέα

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών, Αντιπροσώπων και Εμπόρων Φωτογραφικών Ειδών και Συστημάτων Εικόνας ΣΕΚΑΦ
δημοσιεύει την θέση του και ζητα ενημέρωση και διευκρινίσιες από το υπουργείο για το ζωτικής σημασίας – για την φωτογραφική αγορά – θέμα των αστυνομικών ταυτοτήτων.
ΑΘΗΝΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ:
Τoν κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ :
Τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
ΘΕΜΑ : ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
με αφορμή άρθρο στον τύπο σχετικά με αναφορά σας για τις νέες ταυτότητες, οτι είναι απόφασή της παρούσας κυβέρνησης οι φωτογραφίες της αστυνομικής ταυτότητας να λαμβάνονται και στα αστυνομικά τμήματα, σας στέλνουμε αίτημα για άμεση συνάντηση με θέμα επείγουσα ενημέρωση και διευκρινίσεις καθώς :
α) η χώρα μας έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να διαθέτει έτοιμο δίκτυο άνω των 3.500 φωτογραφείων σε όλη την επικράτεια και μία τέτοια κίνηση θα προκαλέσει το κλείσιμο των περισσοτέρων εξ’ αυτών.
β) το myphoto gr που ισχύει ήδη για τις φωτογραφίες διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης το οποίο συνδιαμορφώθηκε με διαβούλευση με ΣΕΚΑΦ και ΠΟΦ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων), είναι ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα που θα έπρεπε να επεκταθεί και στις υπόλοιπες φωτογραφίσεις κρατικών εγγράφων συμπεριλαμβανομένης και της νέας αστυνομικής ταυτότητας
Οφείλουμε επίσης να θέσουμε τα ακόλουθα ζητήματα τόσο σε εσάς όσο και στο δημόσιο διάλογο :
Εκτός του ότι θα οδηγηθούν σε απόγνωση χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι φωτογράφοι, μικρές επιχειρήσεις και οι οικογένειες τους, το κράτος θα υποστεί απώλειες σε ασφαλιστικές εισφορές, χαμένες θέσεις εργασίας, φορολογικά έσοδα. Ταυτόχρονα σημαντική ζημία θα υποστούν και οι εισαγωγικές και εμπορικές εταιρείες φωτογραφικών στη χώρα μας καθώς θα απολέσουν μεγάλο μέρος των συνεργασιών τους.
Για να γίνεται φωτογράφιση σε αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα απαιτείται τεράστιο κόστος για την αγορά, εγκατάσταση, συντήρηση, αναβάθμιση του εξοπλισμού και εκπαίδευση του προσωπικού που δεν έχει προκύψει από κάποια διαβούλευση με φωτογραφικό φορέα και δεν έχει προηγηθεί αντίστοιχη ενημέρωση.
Επίσης αν ισχύει – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – οτι ήδη έχει παραγγελθεί κάποιος εξοπλισμός, ζητούμε να ενημερωθούμε για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, αν προκύπτει από κάποιο διαγωνισμό ή ανάθεση και με ποιους όρους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αιτούμαστε την άμεση συνάντηση μαζί σας, για να λάβουμε ενημέρωση και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση σε ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για την φωτογραφική αγορά της χώρας μας.
Με τιμή,
εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΚΑΦ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καλαφάτης Θεοφάνης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αγκοπιάν Πέτρος
ΣΕΚΑΦ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΚΟΝΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 91-93, ΑΘΗΝΑ – Τ.Κ.10677