ΤΕΧΝΙΟ Α.Ε.

agop

ΕΠΩΝΥΜΙΑ:ΤΕΧΝΙΟ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:ΚΟΜΝΗΝΩΝ 24
ΠΟΛΗ:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.Κ.54645
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:231-0275763
WEBSITE:www.kounio.gr
e-MAIL:[email protected]

Προφίλ Εταιρείας

Όταν οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν καταλύσει στη Θεσσαλονίκη, στον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο, η φωτογραφία ήταν ακόμα στα σπάργανά της. Ο νεαρός τότε Σαλβατώρ Κούνιο, παρακολουθούσε το ενδιαφέρον των στρατιωτών για τις φωτογραφικές μηχανές και πήρε την απόφαση να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στη γωνία Κομνηνών με Τσιμισκή το 1917. Μετά από 2 χρόνια, το κατάστημα θα μεταφερθεί στην τότε Βασ.Κων/νου – μετέπειτα Βενιζέλου -, όπου και θα παραμείνει για 92 χρόνια. Το κατάστημα KOYNIO θα ταυτιστεί με τη φωτογραφία, εξυπηρετώντας το σύνολο των φωτογράφων ης πόλης αλλά και της επαρχίας, προσφέροντας εκτυπώσεις φωτογραφιών, φιλμ, φωτογραφικές και κινηματογραφικές μηχανές.

Ο Σαλβατώρ, τη δεκαετία του ΄30, διακρίνοντας την οικονομική δυσκολία των πολιτών να αγοράσουν μηχανές, προσφέρει σε συνεργασία με την εφημερίδα «Μακεδονία», κουπόνια αγοράς μηχανών KODAK, διαθέτοντας έτσι 25.000 μηχανές, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής: σχεδόν μία μηχανή σε κάθε οικογένεια!

Το κατάστημα κατάφερε να επιζήσει και από τη λαίλαπα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και να αναπτυχθεί μετέπειτα, αντιπροσωπεύοντας γνωστούς οίκους όπως η Leica, Rollei, Polaroid, Hasselblad, Pentax, Vanguard, Elinchrom κ.α

Σήμερα, η τέταρτη γενιά ΚΟΥΝΙΟ, βάζει τη δική της σφραγίδα, στην Κομνηνών 24, με έναν πολυχώρο γύρω από την εικόνα, ένα στέκι φωτογραφικό όπου συνυπάρχουν η εμπορική δραστηριότητα και η επαγγελματική ενημέρωση, με τη δυνατότητα έκθεσης των φωτογραφικών δημιουργιών και επιμόρφωσης γύρω από τη φωτογραφική τέχνη και την ψηφιακή αποτύπωση.

Σε 300 τετραγωνικά μέτρα, λειτουργεί μεταξύ άλλων, ένας μοντέρνος χώρος έκθεσης φωτογραφιών ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε μία πλήρης υποδομή ενός φωτογραφικού στούντιο με οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιείται, πέραν των φωτογραφικών αναγκών, και ως χώρος σεμιναρίων και εκπαίδευσης.

Η ΤΕΧΝΙΟ A.E., δημιουργήθηκε έχοντας ως σκοπό τη πλήρη κάλυψη των αναγκών του σύγχρονου επαγγελματία στον τομέα του IMAGING, προσφέροντας κάθετες λύσεις από το pre-production μέχρι και τη τελική εκτύπωση. Ο επαγγελματίας φωτογράφος του σήμερα, διαφέρει κατά πολύ από τους προγενέστερους. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, οι διευρυμένες απαιτήσεις των πελατών του και η ανάγκη για πιο αποδοτικές επενδύσεις στον εξοπλισμό του, γέννησαν μία νέα εποχή. Η ΤΕΧΝΙΟ έχει σκοπό την αντιπροσώπευση & διανομή προϊόντων του τομέα Imaging αλλά παράλληλα και σταδιακά αναπτύσσεται και σε άλλους τομείς, όπως αυτοί σηματοδοτούνται από τα αρχικά του ίδιου του ονόματος της:

Telecommunications
Electronics
Computers
Hi-Fi
New Technologies
Imaging
Optics

H ΤΕΧΝΙΟ είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των εργοστασίων:

Elinchrom, Photoflex, Cokin, Nodal Ninja.